Bota ålderssynthet med progressiva linser

linser

Att åldras kan vara förenat med både roliga och tråkiga aspekter, en tråkig sådan är att synen försämras. Faktum är att detta drabbar alla människor med mer eller mindre varierad effekt. Det som händer rent konkret är att ögats förmåga att ackommodera blir svagare. Och vad innebär det då kanske ni undrar? Jo, det betyder att ögat får svårare att se skarpt på både korta och långa avstånd. Detta är alltså vad som händer i ögat när vi blir äldre. Ett sätt som många väljer att bota detta på är att köpa progressiva glasögon, men vad gemene man eventuellt inte är medveten om är att linser fungerar minst lika bra, om inte bättre! Vi på emlas är stora förespråkare av progressiva linser och i denna artikel kommer vi att förklara varför.

Rent generellt anses det att linser ofta blir dyrare än glasögon i längden, och det stämmer. Men däremot vinner man stora fördelar på att bära linser kontra glasögon. Vad gäller de progressiva linserna som finns på marknaden idag kan man säga att utvecklingen har gått framåt rejält. Det finns nu inga betydande skillnader mellan progressiva glasögon och linsernas motsvarigheter, funktionerna är i princip helt identiska. Precis som glasögonen anpassas linsernas synfält efter distanser. Den enda lilla skillnad som finns är att linserna följer ögats rörelser på ett annat sätt jämfört med glasögon, vilket innebär att det tar längre tid för hjärnan att vänja sig vid linser.

Sammanfattningsvis menar vi att fördelarna med progressiva linser klart väger upp nackdelarna, och speciellt om du är en aktiv person som ständigt är på språng. För att testa progressiva linser krävs det att du bokar tid hos en optiker för en synundersökning, därefter får du prova ett par som han eller hon anser passa just dina ögon.

Byt till progressiva linser idag!