Färgade linser

Något som är väldigt populärt idag är färgade linser. De vanligaste är att man bär ett par färgade linser utan styrka i. Men det går att specialbeställa färgade linser med styrka för de som har nedsatt syn. Vissa använder dessa linser i sin vardag för att ändra ögonfärg, medans andra endast använder dem vid speciella tillfällen som fest eller maskerad. Att skaffa färgade linser är idag väldigt enkelt, du finner dem på speciella webbsidor eller hos din optiker. Att få dem uthämtade hos en optiker är att föredra då de mäter upp och kollar upp linsmaterial för att de ska passa just dina ögon. Väljer du ändå att beställa via nätet så se till att det är en känd hemsida du beställer ifrån. Det finns alldeles för många småsajter som säljer färgade linser i billigt material som kan påverka dina ögon och syn negativt.

Vilket resultat de färgade linserna kommer att ge på dina ögon är olika från person till person. Till exempel om du och din kompis köper färgade linser i samma grå nyans men din kompis har bruna ögon och du har blå, då kommer resultatet bli olika. Ni får alltså inte samma grå färg på ögonen trots att ni köpt exakt likadana färger. Du kan alltid rådgöra med din optiker om vilken lins som kommer ge bäst resultat på just dina ögon. Det brukar även stå i beskrivningen på de sajter som du beställer hem linser från.

Att använda färgade linser är både kul och spännande. Att byta färg på ögat kan ändra mycket av utseendet. Men tänk alltid på säkerheten först. Du har bara två ögon och det är inte värt att spara in ett par hundralappar för att köpa de absolut billigaste varianterna hos någon okänd återförsäljare på nätet.

Img-ColorMap-LB1