Scleralinser

Vi har tidigare pratat om färgade linser. Det är som sagt alltid kul att kunna ändra sitt utseende genom att byta färg på ögat. Detta gör jättemycket skillnad och är ett utmärkt tillbehör till maskerad dräkten. Det finns ytterligare ett sätt att ändra din ögonfärg. Detta är en mer extrem förändring och en dyrare linsvariant som inte är lika vanlig att man använder. Dessa kallas för Scleralinser och täcker inte bara ögats färg utan hela ögat inklusive ögonvitan. De allra mest populära av denna sorten är den helsvarta varianten. Det ger ett riktigt läskigt intryck och passar perfekt för dig som vill se skräckinjagande ut på festen. Linserna liknar näst intill demonögon och kan få vem som helst att backa när de dessa stora stirrande svarta gap till ögon.

Scleralinser finns även i ett flertal andra färger som du kan finna för att anpassa din ögonfärg till din utklädnad. Dessa linser är lite krångligare att sätta in i ögat på grund av dess storlek. Det rekommenderas att du är van linsbärare eller har använt färgade linser vid ett flertal tillfällen tidigare om du funderar på att testa denna sort. Tänk även på att dina linsbehållare behöver vara extra stora för dessa och att samma rengöringsrutiner gäller även här. Skölj dem alltid med linsvätska före och efter användning, byt ut vätskan i behållaren varje gång du använt dina linser och ta genast ut linsen om den känns obehaglig i ögat. Det kan vara smuts som följt med på linsen som kan börja skava på hornhinnan. Det kan även hända att du tar ut och rengör linsen gång på gång men att det fortfarande känns som att det är smuts på den. Dubbelkolla då så att linsen inte har fått någon skada eller repa, detta kan nämligen hända alla linser och se bör då slängas direkt eftersom linser då är icke användbar längre. Fortsätter du att använda en skadad lins så kan den skada ditt öga vilket kan påverka din syn.

Och som vi alltid säger, innan du beställer hem dina linser från nätet så dubbelkollade att det är en seriös och känd webbutik du besöker så att vet att kvalitén är bra på de produkter som du får hem.

dsc_0200_56114126ddf2b31c020baa8c