Kontaktlinser för torra ögon

Idag tänkte vi prata mer om kontaktlinser som passar för dig som lätt får torra ögon. Tillhör du den grupp som lätt får torra ögon så kan ibland kontaktlinserna kännas lite jobbiga i ögonen. Som tur är så finns det en hel mängd med tillverkare ute på marknaden som levererar linser som är speciellt anpassade för de med torrare ögon. Varför man får torra ögon kan bero på en mängd olika saker. Den kan handla om genetik men även kontorsjobb där man stirrar in mycket i en datorskärm eller om man kollar mycket på tv kan vara två faktorer som påverkar.

När du som lätt får torra ögon ska välja kontaktlinser så rekommenderar vi att du letar efter kontaktlinser i mjukare material. De tunnare linserna tillåter mer syre att passera till ögat samt så håller de vatten lättare. Detta är två saker som är extra viktigt att tänka på om dina ögon lätt blir torra, då är inte de stelare varianterna av linser något att föredra.

En annan sorts kontaktlins som även är bra för torra ögon är de som är tillverkade av silikon-hydrogel. Dessa tillåter också mer syre att passera till hornhinnan, till och med mer än de vanliga mjuka linserna. Dessa är dessutom säkra att använda under långa tidsperioder så de tillåter att ge sitt öga mycket fukt och syre under användandet. Du kan hitta denna variant som 30 dagars lins där du kan använda dem dag och natt under en månads tid.

Skulle dina ögon fortfarande kännas torra under tiden som du använder någon av de linsvarianter vi tipsat om ovan så kan det alltid vara en fördel att ha ett paket återfuktande ögondroppar hemma eller i väskan. Ska man sitta på jobbet och stirra in i en datorskärm en hel dag kan det vara riktigt påfrestande om ögonen känns torra. Det gäller även efter jobbtid om man ska ut med sina vänner och hitta på något skoj. Ska man till exempel gå på bio vill man gärna kunna se hela filmen utan att ögonen ska kännas torra och klia. Det är dessutom fotbollstider just nu vilket betyder att det kommer stirras en hel del på tv apparater. Kanske har man lagt ett bett på sitt favoritlag och vill kunna se hela matchen utan att behöva springa iväg och fixa med linserna. Jag själv har varit med om det och missat när mitt lag gjort mål tyvärr. För er som missat helt att det är fotbolls EM och vill bli uppdaterade kring vad som händer och sker så finns det ett flertal siter att besöka för att läsa ikapp för den intresserade. Jag har själv en favoritsida som jag brukar besöka: Läs mer om Fotbolls em 2016 här.

Men nog om det. Testa gärna att byta ut dina kontaktlinser till någon av de jag nämnt ovan om du skulle påverkas av torra ögon. Fungerar inte det så har apoteket en hel del ögondroppar som hjälper mot torra ögon. Läs mer om apotekets ögondroppar här. Skulle ni ha någon favorit ni vill tipsa som så släng gärna iväg en kommentar.

1_ogondropparjpg