Crazy lenses

Något som är väldigt populärt när det kommer till Halloween och andra temafester är färgade crazy linser. Att byta färg och mönster i ögat gör en stor skillnad och kompletterar din utklädnasd perfekt. Många använder dem även professionellt som inom olika typer av uppträdanden som teater eller Cosplay. Det hör även till vanligheter att många skådespelare och skådespelerskor använder färgade linser eller crazy lenses då de spelar in filmer.

Men hur fungerar det med crazy lenses?
Det fungerar precis som med vanliga linser, skillnaden är att man väldigt sällan använder daglinser när det kommer till Crazy lenses. Man brukar oftast köpa linser som håller i en månad, tre månader och upp till ett år. De brukar gå på mellan 200-400 sek och du kan använda dem flera gånger. Du kan beställa dessa via internet hos olika webbsidor som levererar dessa till bra priser, glöm dock inte att beställa med en linsbehållare samt linsvätska då dessa två sällan ingår i priset.

Vill du istället se linserna fysiskt för att veta exakt vilken färg och mönster du ska ha så finns det massvis med butiker som säljer dessa. Många maskeradbutiker har idag ett sortiment av crazy lenses men du kan även besöka butiker med alternativa klädstilar som Punk och Goth. De brukar ofta ha ett ännu större sortiment än maskeradbutikerna.

Det finns många webbutiker som drivs utanför Sverige som har riktigt coolt sortiment av Crazy lenses, kolla dock upp innan så att de du finner är seriösa. Det finns alldeles för många webbutiker som säljer billiga kopior av linser vilket gör att ditt öga kan ta skada. Värt att tänka på om du beställer från utlandet är även att beställa dessa i god tid. Finns de inte inne på lager så kan leveransen dröja, ibland upp till 28 arbetsdagar vilket kan medföra problem om du beställer dina varor endast någon vecka innan.

Det ska vara roligt att använda crazylenses och de ska sitta bekvämt i ögonen precis som vanliga kontaktlinser. Sitter de obekvämt så kan det ha kommit smuts på linsen eller att den är skadad, ta då ut linsen och undersök den så att det inte skaver i ditt öga. Däremot beroende på vilket typ av lins du använder så kan det hända att du ser färgen. Det kan visa sig som ett svagt suddigt runt ljus i olika färger, det är helt normalt så linsen är målad på. Tänk även på att alltid rengöra dina linser. Det är precis samma rengöringsprocedur som gäller vis användning av färgade och crazy lenses som vid vanliga kontaktlinser. Använd heller aldrig dina linser på övertid, det finns ett bäst före datum av en anledning.

crazy_Multipic_mittel