Att skaffa linser för första gången

Använder du glasögon eller har du bara börjat märka av synförändringar och har börjat gå i tankar om att skaffa linser men inte riktigt vet hur man går till väga? Då kan vi berätta för dig att det är lättare än man tror. Att använda linser ger dessutom en helt annan frihetskänsla än vid användning av glasögon. Det kan till exempel vara skönt att vid resor kunna sätta på och ta av sina solglasögon eller simglasögon precis som man vill utan att hålla kolla på ett par extra glasögon.

När du bestämt dig för att skaffa linser så bör du först och främst kolla vart närmsta och bästa optikern finns. Gå gärna till ett välkänt företag som du känner till namnet på. Sedan är det bara att boka in en tid som passar dig, de flesta optiker har ett alternativ som heter nytillpassning utav linser vilket är ett paket med en synundersökning som är anpassad för nybörjare utav kontaktlinser. I detta paket ingår en synundersökning, provlinser och träning för hur du sätter in och tar ut dina linser. Priset för detta brukar ligga på runt 650 – 700 sek och då brukar även ett återbesök ingå i detta pris. Besöket tar normalt en timma och alla dina uppgifter om styrka och storlek kommer att sparas i en profil som de skapar åt dig vilket betyder att det alltid är bra att besöka samma optiker och inte hoppa runt mellan olika då allt måste kollas upp och registreras på nytt varje gång du byter.

Saker som är bra att tänka på när du skaffar kontaktlinser är att du alltid kan byta typ av lins om du inte skulle känna dig bekväm med de du har fått. När du testar linser för första gången så kommer det att ta lite tid innan du får in tekniken för att sätta in linserna och det kommer även att ta lite tid innan linsen känns bekväm i ögat, däremot ska det inte skava, då kan du ha fått med smuts i linsen.

 

subimage23